Nieuws
08 mei 2013

Het team van Ogeo Fund heeft de kans gekregen om een bezoek te brengen aan de installaties van AIDE, een organisatie die zich recent bij het fonds heeft aangesloten.

Eerst werd het pompstation van Seraing bezocht. Dit station werd in 1954 in gebruik genomen en zorgt voor de afvoer van het overtollige water van een groot deel van de vlakte van Seraing. In het waterzuiveringsstation van Oupeye kon het team van Ogeo Fund eveneens het zuiveringsprocedé zien waaraan afvalwater wordt onderworpen alvorens het wordt behandeld.

Ogeo Fund wil bij dezen nogmaals zijn dank uitspreken aan de heer Claude Tellings, Directeur-generaal van AIDE, alsook aan de heer Jean-Pierre Silan, Directeur Investissement van AIDE, voor dit leerrijke en aangename bezoek.

AIDE in cijfers:

  • 42 pompstations voor de afvoer van overstromingswater,
  • 83 aangesloten gemeenten,
  • 238 medewerkers,
  • 57 waterzuiveringsstations,
  • 53 pompstations,
  • 266 km aan collectoren en persleidingen.