Seminarie van 18 oktober 2013

Nieuws
21 oktober 2013

Seminarie van OGEO FUND van 18/10/2013 "Financiering van de pensioenen: uitdagingen en oriënteringen"

Ogeo Fund houdt eraan alle personen te bedanken die aanwezig waren op dit evenement dat plaatsvond in de Cercle de Wallonie te Seraing.

Het vraagstuk rond de pensioenen is complex en evolueert voortdurend:

Al vijf jaar lang heeft Ogeo Fund zich als doel gesteld zijn expertise op het vlak van financiering en betaling van de pensioenen op punt te stellen. Vandaag de dag beheert Ogeo Fund, als vijfde grootste pensioenfonds van België, een vermogen van meer dan 934 miljoen euro op een voorzichtige en gediversifieerde manier en stelt het een performante en strikte organisatie ter beschikking van zijn leden.

Ogeo Fund heeft u uitgenodigd samen te debatteren over de problematiek van de pensioenen:

Economische uitdagingen, huidige toestand, innovatieve oplossingen ... Ogeo Fund heeft een stap in deze richting gezet door een studie te lanceren over de financiering van de pensioen van het personeel van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten, alsook van de mandatarissen. Deze enquête heeft als doel de talrijke huidige en toekomstige uitdagingen in de schijnwerpers te zetten en onderzoekspistes voor te stellen.

Ogeo Fund nodigt u uit kennis te nemen van de presentaties van onze verschillende sprekers.
Opgelet: deze presentaties zijn enkel in het Frans beschikbaar.

Rolant Gillet, Professor financiën aan de Sorbonne en aan de ULB (Solvay) en erkend deskundige op internationaal niveau:
"Beschikken Europa en de eurozone nog over de middelen om hun beleid te implementeren?"

Barbara Sak, Algemeen Secretaris van het CIRIEC-Belgium (Centre International de Recherches et d'Information sur l’Économie Publique, Sociale et Coopérative):
"Strategische pistes en conclusies van de studie die werd uitgevoerd over de financiering van de pensioenen van het personeel van provinciale en plaatselijke overheidsdiensten"

Directiecomité van Ogeo Fund:
"Een strikte organisatie, een allesomvattend en innovatief aanbod"